Dienst - Jaarrekening: basis voor de toekomst

Als organisatie moet je aan steeds meer partijen een jaarverslag kunnen overleggen. Je bank vraagt bijvoorbeeld naar jouw jaarcijfers bij een kredietaanvraag of hypotheek voor je woning. Voor de fiscus is een jaarrekening ook onontbeerlijk en brancheverenigingen gebruiken jouw financiële jaarverslag om organisaties met elkaar te kunnen vergelijken. Goed om te weten: voor een BV, NV, stichting, vereniging en coöperatie/onderlinge waarborgmaatschappij is het verplicht om de jaarrekening op te stellen en te deponeren bij de KvK. Eenmanszaken, zzp’ers en andere kleine organisaties hebben die verplichting niet.

AT Finance kan het opstellen van de jaarrekening voor je verzorgen. Je weet dan zeker dat de financiële rapportage aan alle gestelde criteria voldoet en op tijd en op de juiste manier wordt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

financiële rapportage
jaarrekening

Jaarrekening opstellen en bespreken

Een jaarrekening is niet alleen een belangrijk documenten voor andere partijen: je hebt er als ondernemer zelf ook veel. Na het afsluiten van het boekjaar moet er een jaarrekening worden opgesteld. Dit is een goed moment om met jou door te nemen hoe je organisatie heeft gepresteerd. Toch zijn de jaarcijfers niet alleen een afspiegeling van het verleden. Ze dienen namelijk ook als basis om op een verantwoorde manier beslissingen te nemen over de toekomst van jouw bedrijf.

Als administratiekantoor kijkt AT Finance dus ook met jou naar de toekomst. We helpen je de cijfers te interpreteren en geven gedegen advies. Hierdoor kun jij weloverwogen strategische beslissingen maken voor de korte en lange termijn.

Wat staat er op de jaarrekening?

In het jaarverslag staat onder andere een balans. Welke financiële gegevens jij nog meer moet delen, is afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf. Zo moeten grote bedrijven meer gegevens delen dan kleine bedrijven. AT Finance weet precies welke informatie jouw financiële rapportage moet bevatten om aan de eisen van de KvK te voldoen.

Het opstellen, bespreken en indien nodig deponeren van het jaarrapport is standaard inbegrepen bij onze pakketten.

Voordelen jaarrekening laten opstellen

  • Jaarrekening voldoet aan eisen
  • Op tijd bij Kamer van Koophandel
  • Meekijken naar de toekomst van jouw bedrijf

Cijfers moeten kloppen, maar het draait altijd
om de mens die de onderneming maakt.

Keertje afspreken?

    Of bel ons direct: 0527-252039