Samenwerking met Dutch Dream Group

Al enige tijd werken Dutch Dream Group (DDG) en AT Finance samen. Waar AT Finance bedrijven ondersteunt in de controllersrol, houdt Dutch Dream Group zich als ‘corporate finance advieskantoor’ vooral bezig met strategische zaken. Dutch Dream Group heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. AT Finance heeft vooral te maken met Henk en Nick Pals vanuit het kantoor in Arnhem. Vader en zoon zijn allebei geboren en getogen in de Noordoostpolder. Henk is voormalig accountant en was mede-eigenaar van verschillende regionale accountantskantoren. Hij begeleidde de verkoop van Marktplaats en was 10 jaar managing director van een investeringsbedrijf. Henk is maatschappelijk betrokken en stond aan de wieg van StEP, BV Noordoostpolder en was een van de initiatiefnemers van de lobby voor de Lelylijn. Zoon Nick is na zijn bachelor bedrijfskunde aan de universiteit van Wageningen verder gegaan in Sydney en heeft daar aan de universiteit zijn master international finance, accountancy en valuation behaald. Nick heeft als analist diverse functies vervuld bij investeringsmaatschappijen die zich richten op duurzame oplossingen voor energieopwekking. Daarnaast heeft hij met een compagnon in Amsterdam een van de eerste juice & salad-concepten opgezet. Henk en Nick zijn allebei mede-eigenaar en adviseur van Dutch Dream Group. Ze vertellen graag meer over hun organisatie.

 

Bewondering voor mkb’ers

Vader Henk: ‘Wij richten ons op het mkb. In Nederland hebben we zo’n 2 miljoen ondernemers, waarvan een half miljoen mkb’ers. Wij zien het mkb als het fundament onder onze economie en werken daarom graag met mkb’ers. We spiegelen ons aan hun mentaliteit en gedrevenheid en bewonderen hun lef, ambitie en leiderschap. Maar bovenal zijn wij nieuwsgierig naar hun ondernemersverhalen, want het begint met mensen en hun visie. Vanuit die basis zetten we onze ervaring, expertise en ons netwerk optimaal in voor onze klanten en bouwen we samen aan een bedrijf dat klaar is voor de toekomst. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het doel is altijd helder en eenduidig: het realiseren van een ondernemersdroom. Wij inspireren, adviseren en begeleiden mkb-bedrijven, ondernemers, hun management en teams bij het formuleren van hun strategie, het opstellen en doorrekenen van businesscases, maar ook bij het doen van een overname, bij het arrangeren van de financiering van de onderneming en tenslotte bij de verkoop van hun bedrijf als de tijd daar rijp voor is. Ook vinden wij geschikte ondernemers of managementtalent in opdracht van bedrijven waar geen opvolgers zijn of waar versterking van het management nodig is. Geen mens en geen bedrijf is hetzelfde.’

 

Toekomstklaar ondernemen

Dutch Dream Group werkt het liefst voor ambitieuze mkb-bedrijven en ondernemend toptalent en richt de activiteiten op het creëren van waardegroei door ondernemen. Door ondernemers even ‘los’ te maken van de dagelijkse hectiek helpt de adviesgroep bij het formuleren van heldere strategische keuzes. DDG definiteert samen met de opdrachtgever de voorziene toekomst en vertaalt dit naar concrete acties. Het doel is om duurzame waarde te realiseren vanuit de potentie die het bedrijf heeft. Nick legt uit wat de meerwaarde van Dutch Dream Group is: ‘Wij werken met een divers team qua achtergrond en expertise. Onze gemene deler is dat we allemaal ondernemende adviseurs zijn. Wij verdiepen ons in de ondernemer en de onderneming. Waar en hoe is het ondernemersvuur ooit gaan branden? Hoe wordt dit vuur nog iedere dag gaande gehouden? Wat zijn de uitdagingen van vandaag en de dromen voor morgen? Zo begrijpen we de oorsprong van de onderneming en leren we de eigenaren en hun ambities kennen. Van daaruit denken we mee over de toekomst en helpen we om samen mooie, nieuwe hoofdstukken aan het verhaal toe te voegen. We stimuleren om te dromen, maar wel met open ogen en met beide benen op de grond.’ Henk vult aan: ‘Als geen ander weten wij dat succes niet vanzelfsprekend is. In een snel veranderende wereld moeten bedrijven zich steeds weer heroriënteren en ontwikkelen om hun continuïteit te kunnen waarborgen. Daarom staan we opdrachtgevers met raad en daad bij op belangrijke momenten in de ontwikkeling van hun bedrijf. Zowel bij geplande transacties, als bij onverwachte kansen of uitdagingen. Onze slogan is dan ook ‘Toekomstklaar ondernemen’.

 

Netwerken

Wil je eens kennismaken met Dutch Dream Group? Kom op 10 april 2024 naar de netwerkbijeenkomst die DDG met KplusV organiseert in Arnhem. Lees hier meer over deze avond.

Terug naar nieuwsoverzicht