Doorlopende machtiging, dat scheelt veel administratie!

Hoe werkt het?
Binnenkort ontvang je van de Belastingdienst een brief over de doorlopende machtiging voor de Serviceberichten Aanslag en/of gegevens van de vooraf ingevulde aangifte. Voorheen moest je deze machtiging jaarlijks afgeven, maar vanaf 1 september 2021 kunnen wij als intermediair een doorlopende machtiging aanvragen. We hebben dat voor al onze relaties gedaan.

Wat moet jij doen?
Jij ontvangt de vraag of de Belastingdienst jouw belastinggegevens mag doorsturen naar ons administratiekantoor. Je geeft per belastingmiddel, zoals inkomstenbelasting, btw, vennootschapsbelasting en toeslagen, toestemming door de activatiecode naar ons toe te sturen. Zowel jij als AT Finance kan een machtiging op elk moment intrekken.
Op 1 december 2021 peilt de Belastingdienst de doorlopende machtigingen. Wanneer jij de machtiging dan al hebt afgegeven, ontvang je geen brieven meer om een machtiging af te geven. De volgende peildatum is 1 juli 2022. Heb jij AT Finance dan doorlopend gemachtigd, dan zal de Belastingdienst je geen brief meer sturen voor machtigingen voor 2023 en later. Je kunt dan dus nog wel brieven krijgen voor 2022.

Terug naar nieuwsoverzicht