Extra tijd voor aanvragen TVL Q4 2021

Vanwege de lockdown kun je als ondernemer de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) over het vierde kwartaal van 2021 aanvragen. Om in aanmerking te komen, moest je een omzetverlies van 30% hebben. De Europese Commissie heeft toestemming gegeven om deze omzetverliesdrempel te verlagen naar 20%. Wellicht kwam je eerder niet in aanmerking voor de TVL, terwijl dat nu wel het geval is. Om jou als ondernemer de kans te geven de TVL alsnog aan te vragen, is het loket voor de aanvraag 2 weken langer geopend. Op 11 februari 2022 om 17.00 uur moet je aanvraag voor TVL binnen zijn.

 

Vergelijkingsperiode

Om te bepalen of je omzetdaling groot genoeg is, moet je je omzet over Q4 van 2021 vergelijken met het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. De overheid heeft de aanvraagperiode verlengd, omdat de lockdown meteen na aankondiging inging en ondernemers daardoor weinig tijd kregen om hun bedrijfsvoering aan te passen. Kijk voor meer informatie en hoe je TVL kunt aanvragen op https://www.rvo.nl/ en klik op Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

AT Finance probeert iedereen te informeren of je voor de TVL Q4 2021 in aanmerking komt. Heb je niks van ons gehoord en twijfel je of je er recht op hebt, neem dan gerust contact op.

 

Terug naar nieuwsoverzicht