hoger aftrekpercentage door verduurzamingsmaatregelen naar voren te halen AT Finance Kraggenburg

Hoger aftrekpercentage door eerder energiebesparende maatregelen te nemen

Ben je van plan om in de nabije toekomst energiebesparende maatregelen te nemen in jouw bedrijf? Je kunt dan overwegen om de investering naar voren te halen om te profiteren van een hoger aftrekpercentage. In de Voorjaarsnota 2023 is namelijk aangekondigd dat het aftrekpercentage van de Energie-investeringsaftrek (EIA) vanaf 2024 structureel omlaag gaat. Dit percentage bedraagt nu 45,5%. Bovendien wordt het plafond van het maximaal investeringsbedrag verlaagd.

 

Energielijst

Om in aanmerking te komen voor de EIA moet jouw investering op de Energielijst 2023 staan en minimaal € 2.500,- bedragen. Naast de gebruikelijk afschrijvingskosten kun je dan tot 45,5% van de investeringskosten in mindering brengen op je fiscale winst. Bekijk de Energielijst (link naar https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eia/energielijst).

 

EIA aanvragen

Wil je in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek, meld de investering dan bij RVO binnen 3 maanden nadat je de investeringsverplichting bent aangegaan. Dit moment is de datum van de opdrachtbevestiging. De offerte-, factuur- of betaaldatum kun je hiervoor niet gebruiken.

Terug naar nieuwsoverzicht
hoger aftrekpercentage door verduurzamingsmaatregelen naar voren te halen AT Finance Kraggenburg