Tijdige aangifte voorkomt verrassingen

Verwacht je dat je inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting moet betalen over 2021, zorg dan dat je op tijd aangifte doet of een voorlopige aanslag indient. Daarmee voorkom je dat je een hoge belastingrente moet betalen of andere vervelende verrassingen bij de uiteindelijke aanslag. Wij proberen klanten hier zoveel mogelijk persoonlijk op te attenderen, maar neem bij twijfel zelf even contact met ons op.

 

Belastingrente wordt weer verhoogd

Het percentage belastingrente heeft de overheid vanwege de coronacrisis tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01 %. Daarna is dit tarief verhoogd tot 4% en dat geldt tot eind 2021. Bij belastingrente geldt echter het rentepercentage van dat moment, dus niet van de periode waarvoor de aanslag geldt. Het lijkt erop dat de vennootschapsbelasting vanaf 1 januari 2022 weer op het oude tarief van 8% uitkomt.

 

Nabetaling voorkomen

Het is dus zaak om in de eerste maanden van 2022 de cijfers 2021 een heel eind op orde te krijgen om een goede inschatting van je winst over 2021 te kunnen maken. Gelukkig is je administratie altijd up-to-date als je alle documenten hebt aangeleverd en op al onze openstaande vragen antwoord hebt gegeven. Wij kunnen dan vóór 1 mei 2022 een juiste voorlopige aanslag bij de Belastingdienst indienen. Daarmee voorkomen we belastingrente en/of een hoge nabetaling.

Terug naar nieuwsoverzicht