Verandering in bijtelling bij meerdere auto’s

Heb je meerdere ‘auto’s van de zaak’ dan is het goed om te weten dat de bijtelling vanaf 1 januari 2021 is veranderd. Dit geldt ook voor werknemers die in een bedrijfsauto rijden. Wat niet is gewijzigd, is dat je alleen bijtelling hoeft te betalen als je met de betreffende auto’s meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt.

Aantal rijbewijzen
Vanaf 1 januari moet je rekening houden met het aantal rijbewijzen binnen je gezin. Heb je meerdere auto’s, maar is er slechts één gezinslid met een rijbewijs, dan heb je alleen bijtelling voor één auto. Bij meerdere auto’s en meer rijbewijzen in het gezin heb je bijtelling voor het aantal rijbewijzen tot het maximum van het aantal bedrijfsauto’s waarin je privé rijdt. Heb je dus 3 auto’s van de zaak en zijn er in je gezin 4 mensen met een rijbewijs, dan krijg je bijtelling voor 3 auto’s. Wordt één van deze auto’s niet privé gebruikt voor meer dan 500 kilometer per jaar, dan krijg je bijtelling voor de andere 2 auto’s.

Hoogste bijtelling
Wanneer je in het verleden niet voor alle auto’s van de zaak bijtelling had, dan werd de bijtelling gebaseerd op de hoogste cataloguswaarde. Vanaf 1 januari geldt in zo’n situatie dat je de bijtelling moet betalen voor de auto(‘s) die de hoogste bijtelling hebben.

Terug naar nieuwsoverzicht